ما نیاز به شناخت لغت هایی درباره استعداد داریم تا بتوانیم بهتر استعدادهایمان را کشف کرده و پرورش دهیم. از کودکی با ادبیات نقطه ضعف به خوبی آشنا شده ایم و تا به امروز هم پیگیر آن هستیم. به عنوان مثال فرض کنید در امتحانات مدرسه نمره های ریاضی، ادبیات و زیست شما ۲۰ شده باشد اما هندسه ۱۶ و شیمی ۱۲. اولین واکنش پدر و مادر و حتی خودتان این است که ای بابا! این چه وضع نمره شیمی و هندسه است باید بیشتر روی آنها کار کنم و برطرف کردن این ضعف مهمترین و موثرترین زمینه رشد من را فراهم می کند.
این موضوع فقط در کشور ما نیست و طبق تحقیقات یک موسسه آمارگیری در نیویورک ۷۷ درصد خانواده ها در سرتاسر جهان به نقاط ضعف اهمیت بسیار زیادی می دهند و رشد فرد را در برطرف کردن نقاط ضعف می دانند اما آیا در واقعیت این راهکار واقعا کارآمد است؟؟!
شخصیت شناسی با استعداد یابی متفاوت است!
شخصیت در طول زندگی رشد می کند اما استعدادها بسترهای ثابتی هستند که باید آنها را شناسایی کنید و در آن بستر خودتان را پرورش دهید.
ما باور داریم که با تلاش می توان در هر زمینه ای به عملکرد عالی رسید اما اگر به اطرافیانمان هم نگاه کنیم متوجه می شویم که هر فرد در زمینه های بخصوصی توانایی بهتر دارد و موثرتر عمل می کند و در نهایت از نظر درآمد و شغل رضایت بیشتری دارد.
اغلب افراد فکر میکنند که میدانند چه کارهایی را به نحو مطلوبی میتوانند انجام دهند؛ آنها اغلب در این رابطه اشتباه میکنند… و با این حال، کارکرد موفقیت آمیز همه افراد به توانمندیشان وابسته است. پیتر دراکر – پدر علم مدیریت
با این اوصاف… پس اگر به درستی استعدادیابی نکنیم و معیار های نادرستی برای انتخاب هایمان داشته باشیم ،مشکلات زیر پدید می آیند:
این موضوع مشکلی جدی است و طبق آماری که از کشور وجود دارد حدود ۸۳ درصد از افراد مشغول به کاری هستند که ارتباطی با رشته دانشگاهیشان ندارد. پس چگونه باید جلوی این مشکل را گرفت؟
راه حل تمامی مشکلات بالا در استعدادیابی و پرورش استعدادها نهفته است و حتما شما هم دوست دارید از جمله افرادی مانند دکتر مریم میرزاخانی و پروفسور سمیعی و…که در زمینه استعدادهای خود شکوفا شده اند باشید. اما استعداد مانند چیست؟ سازمانی بعد از ۳۰ سال تحقیق بر روی ۲ میلیون نفر دیدگاه زیر را از استعداد بیان می کند: همانطور که میدانید پیانو به مادر سازها معروف است. چرا که به کمک ۸۸ کلید آن انواع موسیقی ها از پاپ گرفته تا کلاسیک را می توان نواخت.
همین مثال درمورد رفتارها و توانمندی های متنوع انسان هم صادق است و تمامی رفتارهای عالی انسان را با تعداد مشخصی از استعدادها میتوان توصیف کرد که هر فرد تعدادی از آنها را دارد و باید آنها را شناسایی کند و رشد دهد. درنهایت با کمک یک تیم موفق که یکدیگر را تکمیل میکنند یک موسیقی دلنشین بنوازند.
همهی افراد با استعداد هستند، اما اگر شما یک ماهی را بر اساس تواناییش در بالا رفتن از درخت بسنجید، آن ماهی تمام عمرش را بر این باور خواهد گذراند که یک بی دست و پای احمق است! – آلبرت انیشتین
بعد از تحقیقات و فعالیت های میدانی، با بررسی بزرگترین تست ها و روشهای استعدادیابی و نخبه پروری در دنیا، تصمیم به برگزاری کارگاه فوق تخصصی از استعدادیابی تا نخبه پروری گرفتیم!
در این کارگاه چه میگذرد؟
سوالی که پیش می آید این است که:
منتور کیست؟ • منتور شخصی است که دارای تجربه در یک زمینهی تخصصی است و میتواند به شخص دیگری که تجربهی کمتری در همان زمینه دارد کمک کند.
شما در این کارگاه منتور حرفه ای خواهید داشت!
• به طور کلی، حوزهی فعالیتهای منتورها را در دو گروه میتوان دستهبندی کرد؛ حوزهی تحصیلی (حرفهای) و حوزهی روانشناختی.
• در حوزهی حرفهای، منتور تلاش میکند تا به عنوان یک مربی به فرد توصیههایی داشته باشد و رشد و عملکرد حرفهای او را بالا ببرد. در حوزهی روانشناختی، منتور به عنوان یک الگو ایفای نقش میکند و به عنصر الهامبخش تبدیل میشود.
• این دو حوزه معمولاً همزمان اتفاق میافتند و به فرد این امکان را میدهند تا علاوه بر پیشرفت در حوزهی زندگی حرفه ای یا تحصیلی، توازنی مناسب بین شغل و زندگی شخصی برقرار سازد.
دانش آموخته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف، مولف و ویراستار دکتر IQ و ستارهشو گاج و سه کتاب تخصصی مشاوره سابقه تدریس و مشاوره در بیش از ده مرکز تیزهوشان در سراسر کشور
محمدرضا کثیری
مشاور برتر مرجع آموزشی کاریزما مشاور و مدیر دپارتمان استعدادیابى باشگاه طلایى هاى ایران
میکروبیولوژیست دارای چهار سال استعدادیابی تخصصی بیش از ۳ هزار دانش آموز مدرس زیست شناسی کنکور و المپیاد
امیر مهدی منصوری
مدیر محتوای مرجع آموزشی کاریزما مدرک MBA شهید بهشتی کارشناسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان
پاسخی بگذارید