تیزهوشان که بود و چه کرد؟!

مدرسه نهادی است که بعد از خانواده بیشترین تأثیر را در تربیت و شکل‌گیری شخصیت کودکان و نوجوانان دارد.

قطعا جمله ی بالا را بارها در طول زندگی تان شنیده اید!

در هر برهه‌ای  از زمان و در هر جامعه ای، تنوع مدارس همیشه بوده است؛ حال این تنوع یا بر اساس سطح شهریه و خدمات ارائه شده بوده است و یا ورودی برخی مدارس به صورت خاص و محدود به دانش آموزانی با یکسری از امتیازات ویژه بوده است!

طبقه‌بندی مراکز آموزشی بر اساس هوش و استعداد دانش‌آموزان به عنوان خاص ترین نوع مدارس در ایران در دستور کار قرار گرفت که به دنبال آن دسته‌بندی دانش آموزان به دو دسته ی تیزهوش و عادی به عنوان عدم عدالت آموزشی در اذهان مردم شکل گرفت.

مدارس سمپاد یا تیزهوشان به عنوان یکی از نمود های این تفاوت آموزشی، با  امکانات مطلوب و بعضاً خارج از عرفی که در اختیار دانش آموز قرار میدهند در مقابل امکانات ضعیف مدارس عادی قرار گرفته اند که باعث نوعی سرخوردگی و بی‌انگیزگی در بین دانش‌آموزان شده اند.

اما آیا این به این دلیل است که مدارس سمپاد حضورشان بی دلیل و یا مضر است؟ قطعا نه!
مدارس تیزهوشان را باید به دید یک فرصت ویژه و استثنائی در نظر گرفت چرا که بهترین نوع آموزش را در کم هزینه ترین حالت ممکن در اختیار دانش آموزانی قرار میدهد که تلاش کرده و در أمور تحصیلی شان قوی عمل میکنند؛ حال اینکه آیا این موضوع عادلانه است یا خیر هدف این مطلب نمیباشد!

شما میخواهید تا در آزمون ورودی این مدارس موفق شوید؛ اگر اینطور نبود اینجا و در حال خواندن این مطلب نبودید!

ما در کاریزما بهتون یاد میدیم تا به این هدف تحصیلیتون برسید؛ اما قبل ازینکه شما را با خدمات کاریزما آشنا کنیم، در این مقاله قصد داریم هر آنچه نیاز است راجع به مدارس سمپاد بدانید را به شما بیاموزیم!

سمپاد یعنی چه؟

شاید برای بسیاری از شما سوال باشد که سمپاد، فرزانگان، تیزهوشان، استعداد های درخشان و … دقیقا به چه مدارسی اشاره میکنند؟!

به طور ساده همه این اسم ها به یک نوع مدرسه و سازمان اشاره میکنند!

سازمان سمپاد که مخفف سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان میباشد مدارسی را تحت عنوان استعداد های درخشان راه اندازی کرد که به تیزهوشان نیز معروف شده اند!

حال فرزانگان چیست؟ فرزانگان به شعب دخترانه ی مدارس سمپاد میگویند و همانطور که گفتم همه ی این اسم ها به یک نوع مدرسه اشاره میکنند.

” آرمان شهر دانش آموزان ایرانی! “

این سازمان دارای مدرسه‌های راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی دخترانه و پسرانه در شهرهای پرجمعیت، مانند مراکز استان ها است.

اگر نگاهی به مدارس مختلف در نقاط پیرامونی زندگیمان کنیم، می‌توانیم شاهد تابلوهای این مدارس در شهر های مختلف باشیم.

داستان سمپاد و فراز و نشیب های عجیب آن:

سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) در سال ۱۳۶۶ با درخواست دکتر جواد اژه ای که معاون نخست وزیر وقت، میر حسین موسوی، بود تاسیس شد. این مدارس کار خودشان را با دو مرکز و ۸۰۲ دانش آموز به طور رسمی به آموزش و پرورش پیوست و ساختار منسجم تری به خود گرفت.

اما باید افزود که در همان سال پس از تهران، اولین مراکز در کرمان و همدان تاسیس شد و این روند که طی ۲۶ سال اخیر ادامه یافت.

جواد اژه ای مدیریت هیئت امنای این سازمان را به عهده گرفت و حدود بیست و یک سال در این منصب باقی ماند تا اینکه در نهایت در سال ۱۳۷۸ برکنار شد.

چرا رییس سمپاد برکنار شد؟

دلیل برکناری ایشان اتفاق مشکوکی بود که در همان سال در آزمون ورودی این مدارس به وقوع پیوست به طوری که با حذف دو سوال غلط، وضعیت بسیاری از قبولی ها جابجا شد و تعداد زیادی از قبولی ها رد شده و کسانی که رد شده بودند به عنوان قبولی نهایی در نظر گرفته شدند؛

این اتفاق واکنشِ دانش آموزان و اولیای آنها را به دنبال داشت؛ اعتراضات جدی خانواده ها و دانش آموزان باعث شد تا خبر استئفای طراح سوالات آزمون آنسال از طریق سخنگوی سازمان سپماد اعلام شود.
البته تا به امروز کسی از هویت واقعی ایشان اطلاعی ندارد.

البته بسیاری نیز بر این باور بودند که دشمنان و مخالفان سازمان سمپاد در حقیقت با نفوذ درون منابع سازمان این سناریو را طراحی کرده بودند تا جناب اژه ای را مجبور به استعفا کنند تا در نهایت باعث تضعیف سیستم این مدارس شوند.

چرا؟

سازمان استعداد های درخشان همیشه مخالفان گوناگونی داشته است که برخی با فلسفه ی اساسی وجود مدارس تیزهوشان مخالف بوده و برخی نیز با نحوه ی مدیریت جواد اژه ای مخالف بوده اند؛ گرچه این خبر هیچگاه تایید نشد و ما نیز آن را نه تایید و نه رد میکنیم.

بلافاصله پس از این اتفاق، دکتر محمد اعتمادی، عضو سابق هیئت امنا و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف، ریاست سمپاد را عهده دار شد.
اما او نیز بعد از یک سال استعفا داد که همین موضوع باعث شد این سازمان تا مدت زیادی بدون رییس به کار خود ادامه دهد.

گرچه سمپاد بارها حواشی عجیبی را در سمت های مدیریتی خودش تجربه کرده است اما اساتید و دانش آموزان این مدارس هر سال قوی تر و قدرتمند تر تعلیم دیده تر در آزمون های مختلف کشوری از جمله المپیاد و کنکور سراسری افتخارات دست نیافتنی ای را ثبت کرده اند.

میتوان گفت تقریبا اکثریت دانش آموزان این مدارس عملکرد استثنائی ای را در کنکور های سراسری داشته اند؛ بطوری که هرساله درصد بسیار زیادی از رتبه های برتر کنکور را دانش آموزان این مدارس به خود اختصاص میدهند و پر واضح است که دانش آموختگان این مدارس اکثرا وارد بهترین دانشگاه های ایران شده اند.

چرا دانش آموزان سمپاد عملکرد درسی شگفت انگیزی دارند؟

میتوان گفت درصدی از این موفقیت را دانش آموزان مدیون هوش و توان تحصیلی خودشان هستند که اگر اینطور نبود در این مدارس پذیرفته نمیشدند، اما نباید به سادگی از کنار نقش محیط آموزشی سطح بالا و امکانات آموزشی بی نظیر این مدارس در موفقیت تحصیلی آینده ی دانش آموزانشان داشت.

اصولا بنده به عنوان یک فارق التحصیل سمپاد به جرئت میتوانم بگویم تفاوت سطح تدریس و مباحث مورد تدریس و کتاب های آموزشی مورد استفاده در این مدارس به مراتب بالاتر از هر مدرسه ی دیگری در ایران است.

زندگی تحصیلی یک سمپادی چگونه است؟

در مدارس تیزهوشان ساعت درسی همانند مدارس دیگر ۳۰ ساعت در هفته است.

مدارس تیزهوشان در کنار آموزش‌ها در انتشار کتب مکمل دروس ریاضیات، ادبیات، علوم و غیره فعالیت دارد.

در طول سال تحصیلی دو آزمون پیشرفت تحصیلی از دانش آموزان مدارس سمپاد به صورت متمرکز کشوری گرفته می‌شود.

اینکه دانش آموزان بصورت گزینش شده وارد این مدارس میشوند تنها دلیل موفقیت های این مدارس نیست!

باید اشاره کرد که کادر اداری و آموزشی نیز جهت خدمت در این مدارس گزینش می‌شوند و کادر آموزشی متشکل از بهترین اساتید و معلمان دروس مختلف از سرتاسر ایران می‌باشند.

اکثر مدارس تیزهوشان دارای آزمایشگاه های شیمی، فیزیک و زیست هستند.

در اکثر این مدارس در کنار آموزش؛ کارگاه ها و کارسوق‌ هایی با هدف آشنا سازی هرچه بیشتر دانش آموزان با فضای خارج از مدرسه و اجتماع برگزار میشود.

وجود برنامه‌های آموزشی و پرورشی متنوع و ویژه برای دانش‌آموزان این مدارس باعت شده که:

  • دانش‌آموزان تمام توانایی ذهنی خود را بکار ببرند.
  • اوقات بیکاری و اتلاف وقت این دانش آموزان کم شود.
  • خلاقیت و استعدادهای دانش‌آموزان تجلی پیدا کند.
  • توجه ویژه‌ای به وضعیت ذهنی، تحصیلی ، عاطفی و اجتماعی دانش‌آموزان شود.
  • انگیزه‌های دانش‌آموزان این مدارس برای رقابت بیشتر از دیگر دانش آموزان شود.

رابطه ی تیزهوشان و المپیاد!

در مدارس تیزهوشان و سمپاد بر روی بحث المپیاد تمرکز به خصوصی وجود دارد. به طوری که اساتید مجرب المپیاد اکثرا در این مدارس تدریس می‌کنند.

همین موضوع باعث شده است که دانش آموزان المپیادی سمپادی از امکانات بالاتری نسبت به دوستان هم‌مدرسه ای خود برخوردار شوند.
به بیان ساده تر، اگر دانش آموز سمپاد باشید و قصد شرکت در المپیاد های مختلف را داشته باشید، شما میتوانید با همکاری، کسب اجازه و همفکری مدیریت و کادر آموزشی مدرسه، تمرکز اصلی تان را بر روی مباحث المپیادی تان بگذارید و شرایط برای مطالعه هدفمند شما فراهم میشود؛

المپیادی های مدارس سمپاد معمولا ملزم به شرکت در کلاس های معمولی مدرسه نمیشوند؛ اگرچه باید در اکثر امتحان های کلاسی و تمام امتحان های ترمیِ مدرسه شرکت داشته باشند.

تیزهوشان یا نمونه دولتی | کدامیک بهتر است؟

تفاوت مدارس تیزهوشان با مدارس نمونه دولتی و غیرانتفاعی چیست؟

مدارس نمونه دولتی از شهریه کمتری برخوردار هستند در حالی که مدارس تیزهوشان به هوش، استعداد و توانایی های دانش‌آموز بیشتر توجه دارد.

به زبان ساده شاید بتوان گفت که مدارس تیزهوشان علاوه بر بحث آموزش سعی در پرورش استعداد دانش‌آموزان نیز دارند.

یکی از مهم ترین تفاوت های مدارس تیزهوشان، با سایر مدارسِ خاص مانند نمونه دولتی و برخی مدارس غیر انتفاعی این است که مدارس سمپاد معمولا شعبه های کمتری دارند؛ و در نتیجه تعداد دانش آموزان کمتر و گزینش شده تری را در مقایسه با سایر مدارس جذب میکنند.

اگر به میزان جذب این مدارس دقت کنیم متوجه میشویم که در مدارس نمونه دولتی تعداد دانش آموزان یک کلاس بسیار زیاد است. این در حالی است که در مدارس سمپاد برعکس این موضوع اتفاق میافتد و تعداد نفرات هر کلاس در مدارس تیزهوشان به مراتب پایین تر از سایر مدارس است.
پر واضح است که هرچه میزان نفرات در یک کلاس بیشتر باشد، باعث کاهش تمرکز و توجه دانش آموزان به درس، و همینطور کاهش توانایی اساتید در کنترل کامل کلاس خواهد شد.
به همین دلیل است که دانش آموزان مدارس سمپاد معمولا بازدهی بالایی در کلاس درس دارند.

مزیت دیگر مدارس استعداد های درخشان در توجه ویژه‌ای است که به خُلق و خوی هر دانش آموز می‌شود.
● مشاوران و ناظم های مدارس سمپاد، توجه ویژه ای به روحیات دانش آموزان دارند و تمام سعی خود را به کار میبندند تا مسائل حاشیه ای (که چه در داخل و چه در خارج از مدرسه ممکن است اتفاق بیافتند) باعث افت تحصیلی دانش آموزان نشوند و آنها را از مسیر تحصیلی شان خارج نکنند.

قصد ثبت نام در مدارس تیزهوشان را دارید؟ در ادامه با ما همراه باشید…

راهنمای جامع ثبت نام در آزمون ورودی مدارس استعداد های درخشان:

ثبت نام مدارس تیزهوشان یا استعداد درخشان سمپاد طبق سالها و سنوات گذشته بصورت کاملا اینترنتی و از طریق سایت تیزهوشان و استعداد های درخشانِ سمپاد به آدرس azmoon.medu.ir انجام می شود.
پس به خاطر داشته باشید که برای ثبت نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان نیازی به مراجعه حضوری به این مدارس نیست و شما به راحتی میتوانید از طریق سایت سایت رسمی سازمان، اقدام کنید.

ثبت نام مدارس استعدادهای درخشان فقط در پایه های تحصیلی هفتم و دهم انجام میگیرد ثبت نام مدارس تیزهوشان ششم ابتدایی برای پایه هفتم و ثبت نام آزمون نهم برای پایه ی دهم تیزهوشان است.

حواستان به کلاهبردار ها باشد!

شایان ذکر است ثبت نام تیزهوشان ششم به هفتم و همچنین ثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهم صرفا از درگاه azmoon.medu.ir صورت خواهد گرفت و پرداخت هزینه ثبت نام تیزهوشان نیز صرفا از همین درگاه انجام خواهد شد؛ لذا دانش آموزان و اولیا گرامی دقت لازم را برای ثبت نام تیزهوشان داشته باشند.
بار ها مشاهده شده است که عده ای سودجو سایت های مشابهی را در سطح اینترنت راه اندازی کرده و با تظاهر به رسمی بودن سایتشان، کاربر را مجاب به پرداخت هزینه های هنگفت جهت ثبت نام در آزمون تیزهوشان کرده اند.

تک تک این افراد توسط پلیس فتا دستگیر و مجازات شده اند اما طبق گزارشات پلیس فتا، سرقت اطلاعات حساب بانکی قربانی و در نتیجه تخلیه ی حساب آنها باعث ایجاد دردسر های فراوانی برای مردم عزیز شده است.
پس عاجزانه خواهش میکنیم که فریب سودجویان را نخورید و صرفا از طریق سایت رسمی سازمان سمپاد اقدام به ثبت نام و واریز وجه فرمایید.

ثبت نام تیزهوشان پایه ششم به هفتم

شرایط ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان ششم ابتدایی به هفتم متوسطه:

  • دانش آموز باید در حال تحصیل در سال ششم دبستان باشد.
  • در کلیه دروس خود در سال پنجم ابتدایی نمره خیلی خوبی کسب کرده باشد.
  • داشتن تابعیت ایرانی، البته دانش آموزانی که تابعیت ایرانی هم ندارند با قبول شرایط  خاص می توانند دراین آزمون شرکت کنند.

ثبت نام تیزهوشان پایه هفتم به نُهم

شرایط ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان نهم به دهم متوسطه:

  • دانش آموز باید در حال تحصیل در سال نهم باشد.
  • معدل سالانه دانش آموز در سال هشتم ۱۹ یا بالای ۱۹ باشد.
  • داشتن تابعیت ایرانی البته دانش آموزان دیگر هم با تبعه سایر کشورها می توانند با شرایط خاص در این آزمون شرکت کنند.

و اما…

راز قبولی در آزمون ورودی تیزهوشان!

با توجه به تماس هایی که روزانه به مرکز مشاوره کاریزما میشود میتوان گفت که سوال اکثر دانش آموزان و بخصوص اولیا آنها این است که چطور باید برای این آزمون حیاتی آماده شد؟

جدا از دانستن یکسری از قواعد و ضوابط شرکت در این آزمون ها، چیزی که مهم تر از شرکت در آزمون است آمادگی برای آزمون میباشد!

با توجه به حساسیت‌هایی که در برنامه ریزی تیزهوشان نهم وجود دارد، تنها یکبار امکان ثبت نام در این مقطع وجود خواهد داشت. لذا به دلیل حساسیت‌های این مسئله لازم است به برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان نهم بپردازید.

شرایط مطالعه برای قبولی در این آزمون باید به صورت باشد که دانش آموزان به راحتی و بدون اذیت شدن به مطالعه دقیق بپردازند.

پدر و مادر ها بخوانند:

درست است که دانش آموزان برای قبولی در این مدارس باید جدیت به خرج داده و عزم راسخی را برای برنامه ریزی و مطالعه از خود نشان دهند؛ اما این همه ی ماجرا نیست!

” خانواده و والدین نقش انکار ناپذیری را در موفقیت تحصیلی فرزندانشان ایفا میکنند! “

بگذارید با یک مثال این موضوع را توضیح دهم:

برنامه ریزی جهت مطالعه برای قبولی در آزمون تیزهوشان مانند دو روی یک سکه است که یه روی آن خود دانش آموز است؛ اما این سکه روی دیگری هم دارد و آن اولیای محترم دانش آموز می‌باشند!

سخنی با اولیای گرامی

متأسفانه برخی از خانواده ها با فشارهای اضافه و زیادی که بر دانش آموزان خود می‌آورند باعث میشوند تا استرس زیادی به فرزند عزیزشان وارد شود؛
این موضوع با توجه به پیش رو داشتن مراحل سخت‌ تر آموزشی مانند کنکور در سالهای آینده، موجب کاهش اعتمادبه‌نفس، عدم خودباوری و ضعف عزت نفس دانش آموز شده و این استرس ها و فشار های روانی بیش از حد در نهایت ممکن است اثرات جبران ناپذیری در روحیه ی دانش آموزان داشته باشند.

چرا برنامه‌ریزی های شما اغلب با شکست مواجه میشوند؟

نکته ای که لازم است به آن توجه کنید این است که در برنامه ریزی برای مطالعه دروس آزمون ورودی تیزهوشان، باید به صورت واقع بینانه اقدام به برنامه ریزی نمایید.

آنچه در رابطه با برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان مهم است، موضوع عمل کردن به برنامه است!
بنابراین صرف داشتن برنامه ریزی موجب موفقیت نخواهد شد.

قبل از برنامه ریزی، بهتر است بر روی افکار خودکار تمرکز کنید و خود را باور داشته باشید. همچنین توانایی های خود را در نظر گرفته و برنامه ای ننویسید که توان اجرای آنرا ندارید…

دلیل شکست برنامه ریزی های شما را نمیتوان در یک یا چند فاکتور خلاصه کرد؛ اما به طور کلی میتوان گفت که برنامه ریزی های شما شکست میخورند زیرا:

  • واقع بینانه برنامه ریزی نمیکنید.
  • برنامه هایتان را یا بسیار سنگین و فشرده مینویسید و یا بسیار سبک و نا منظم.
  • شرایط محیطی خانواده و یا محیطی که در آن مطالعه میکنید نامناسب است.
  • برنامه هایتان را اشخاص غیر متخصص و نا‌آگاه برای شما مینویسند.
  • در اجرای برنامه‌تان کوتاهی و تنبلی میکنید.
  • غیر تخصصی و بدون دانش برنامه ریزی اقدام به برنامه ریزی میکنید.
  • برای برنامه ریزی و اجرای آن اهمال کاری میکنید.
  • و …

چطور یک برنامه ی اصولی برای مطالعه بنویسیم؟

برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان نهم لازم است به گونه‌ای باشد که داوطلبان در طول مسیر علاوه بر مطالعه ی کافی، بتوانند سرعت تست زنی خود را افزایش دهند؛ زیرا متاسفانه بسیاری از داوطلبان در روز آزمون دچار مشکل کمبود زمان می‌گردند.

برنامه ریزی می‌تواند به صورت روزانه، هفتگی و حتی ماهانه صورت پذیرد. پس هیچ اجباری نیست که حتما باید برنامه ریزی‌تان در چهارچوبی باشد که دوستان و آشنایانتان انجام میدهند!
برنامه ریزی برای مطالعه یک امر کاملا شخصی است و برنامه ی مناسب برای هر دانش آموز ممکن است با دیگری تفاوت های اساسی ای داشته باشد.

به هرحال این را بدانید که قبولی در آزمون تیزهوشان به به سطح سؤالات و همچنین تعداد داوطلبان متقاضی در آن سال بستگی خواهد داشت؛ بنابراین دقت عمل نقش بسیار تعیین کننده‌ای را در موفقیت شما ایفا میکند.

با توجه به سن کم و همچنین تجربه اندکی که دانش آموزان در رابطه با برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان نهم دارند، داشتن یک مشاور و یا متخصص در کنار آن ها می تواند بسیار کمک کننده و همچنین ثمربخش باشد.

به این نکته دقت داشته باشید که این آزمون و شرکت در آن تنها یکبار برای دانش آموزان پایه متوسطه اول امکان پذیر می باشد. بنابراین تلاش در جهت درست می تواند موفقیت فرد را تضمین کند.

بخشی از برنامه ریزی برای قبولی در تیزهوشان نهم به موضوع فنون تست زنی برای آزمون تیزهوشان باز می گردد.

بنابراین داوطلبان با استفاده از این فنون در حین مسیر مطالعه، می توانند بر آنها مسلط شوند،این فنون را به راحتی در جلسه ی آزمون پیاده کنند، زمان و سرعتشان را سر جلسه آزمون مدیریت کنند و در نتیجه به سادگی جزو اسامی قبول شدگان این آزمون قرار بگیرند.

بنابراین؛ یک برنامه ی درست و اصولی بصورت تک بعدی نخواهد بود و لازم است به تمامی جوانب در آن دقت شود.

بر خلاف ادعاهای مسئولین آموزش و پرورش، هر ساله برخی از سوالات آزمون تیزهوشان خارج از منابع و کتاب های درسی مدرسه طرح میشوند؛ امروزه تقریبا تمام دانش آموزان این موضوع را میدانند و صرفا به مطالب کتاب درسی اکتفا نمیکنند.
نتیجه این میشود که دانش آموزان از منابع و کتب کمک درسی برای مطالعه استفاده میکنند و تکنیک ها و مطالب درسی را با استناد بر آن کتاب ها یاد میگیرند. این اتفاق هم میتواند خوب باشد و هم بد!

چرا بَد؟ زیرا هنگامی که شما تمرکزتان را بر روی مطالب کتب مختلف میگذارید، جدا از اینکه ممکن است دچار سردرگمی شوید، ممکن است به اشتباه نیز بیافتید!

اینروزها انتشارات مختلفی اقدام به تالیف و انتشار کتاب های کمک درسی کرده اند که به طبع هر کدام از آنها نحوه ی آموزش و سبک نگارش متفاوتی دارند؛ در نتیجه اگر شما برای یک درس مانند علوم از چند کتاب مختلف استفاده کنید باعث سردرگمی شما خواهد شد؛ به این صورت که شما تکنیک ها و فورمول های مختلفی را برای حل سوالات یاد میگیرید که همین موضوع باعث میشود تا سر جلسه ی آزمون نتوانید آنهارا به خاطر بیاورید و یا حتی آنها را باهم قاطی کنید.

هیچ کتابی بدون نقص و کامل نیست! حتی کتب رسمی آموزش و پرورش برای مدارس نیز هر سال به‌روز رسانی شده و نواقصشان برطرف میشود!
کتب کمک درسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هر نویسنده ای ممکن است اشتباه کند! پس صرفا به یک منبع مطالعاتی برای یادگیری تکنیک ها اتکا نکنید زیرا ممکن است آن تکنیک اشتباه باشد و باعث شود تا شما چندین سوال را اشتباه پاسخ دهید.

اما قطعا استفاده از کتب کمک درسی فواید بسیاری نیز دارند!

مطالعه برخی از کتاب ها و همچنین منابع مختلف می تواند موجب آشنایی داوطلبان با نحوه ی طراحی سوالات آزمون تیزهوشان شود و آمادگی لازم را برای داوطلبان عزیز فراهم کند.

جعبه ابزار قبولی در تیزهوشان

در ادامه برای شما مباحثی که در آزمون ورودی این مدارس مطرح میباشند را گردآوری کرده ایم تا بتوانید هر ازگاهی به این صفحه سر بزنید و از این اطلاعات برای مطالعه ی دقیق تر استفاده کنید.

مباحث موجود در آزمون تیزهوشان :

آزمون ورودی دبیرستان های دوره اول استعدادهای درخشان :

محتوای آزمون مشتمل بر دو دسته سوالات « استعداد تحلیلی» و « استعداد تحصیلی» است. ۲۰ % نمره آزمون مربوط به سوالات « استعداد تحلیلی» و ۸۰% آن مربوط به سوالات « استعداد تحصیلی » است.

منابع ، تعداد و ضرایب سوالات آزمون ورودی پایه هفتم دوره اول متوسطه و مدت زمان پاسخ گویی به آنها، به شرح جداول زیر است:

سوالات استعداد تحلیلی به شیوه غیر کلامی و چهارگزینه ای (فقط با یک پاسخ درست ) به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقه بندی، و سازمان دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی میشود. لازم است طراحی این سوالات صرفا مبتنی بر محتوای کتب درسی نخواهد بود.

سوالات استعداد تحصیلی، به شیوه چهارگزینه ای ( فقط یا یک پاسخ درست ) در سطح محتوای کتاب های درسی، با تاکید بر سطوح بالای شناختی، تلفیق دانش، مفاهیم و مهارت های دو یا چند ماده درسی در برخی از سوالات، طراحی می شود.

سوالات در «آموزش قرآن و هدیه های آسمان» از محتوای مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می شود. اما داوطلبان اقلیت های دینی رسمی کشور ( مسیحیان ، کلیمیان و زرتشتیان)، به سوالات مشترک اقلیت های دینی ( براساس محتوای کتاب هدیه های آسمان ویژه اقلیت های دینی با کد ۳۳ پایه پنجم و کد ۳۴/۹ پایه ششم ) پاسخ خواهند داد.

به ازای هر پاسخ صحیح ، ۳ امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ غلط، ۱ امتیازمنفی برای دواطلب منظور می شود. برای سوالات بدون پاسخ، امتیازی در نظر گرفته نخواهد شد.

تبصره: چنان چه دواطلب در سوالی بیش از یک گزینه را علامت زده باشد، ۱ امتیاز منفی برای او منظور خواهد شد.

آزمون ورودی دبیرستان های دوره دوم استعدادهای درخشان:

محتوای آزمون مشتمل بر دو دسته سوالات « استعداد تحلیلی» و « استعداد تحصیلی» است. ۲۰ % نمره آزمون مربوط به سوالات « استعداد تحلیلی» و ۸۰% آن مربوط به سوالات « استعداد تحصیلی » است.

منابع ، تعداد و ضرایب سوالات آزمون ورودی پایه دهم دوره دوم متوسطه و مدت زمان پاسخ گویی به آنها، به شرح جداول زیر است:

سوالات استعداد تحلیلی به شیوه غیر کلامی و چهارگزینه ای (فقط با یک پاسخ درست ) به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقه بندی، و سازمان دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی میشود. لازم است طراحی این سوالات صزفا مبتنی بر محتوای کتب درسی نخواهد بود.

سوالات استعداد تحصیلی، به شیوه چهارگزینه ای ( فقط یا یک پاسخ درست ) در سطح محتوای کتاب های درسی، با تاکید بر سطوح بالای شناختی، تلفیق دانش، مفاهیم و مهارت های دو یا چند ماده درسی در برخی از سوالات، طراحی می شود

سوالات در «قرآن و معارف اسلامی» از محتوای مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می شود. اما داوطلبان اقلیت های دینی رسمی کشور ( مسیحیان ، کلیمیان و زرتشتیان)، به سوالات مشترک اقلیت های دینی ( براساس محتوای کتاب تعلیمات ادیان الهی و اخلاق ویژه اقیلت های دینی با کد ۱۱۹/۲ پایه هشتم و کد ۱۳۵/۲ پایه نهم ) پاسخ خواهند داد.

به ازای هر پاسخ صحیح ، ۳ امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ غلط، ۱ امتیازمنفی برای دواطلب منظور می شود. برای سوالات بدون پاسخ، امتیازی در نظر گرفته نخواهد شد.

 تبصره: چنان چه دواطلب در سوالی بیش از یک گزینه را علامت زده باشد، ۱ امتیاز منفی برای او منظور خواهد شد.

تیزهوش ها کجا تحصیل میکنند؟ + آدرس و نشانی دقیق

آدرس دقیق تمام مدارس تیزهوشان یا سمپاد سطح کلانشهر تهران:

و در نهایت برای انتخاب آگاهانه تر لیستی از تمام شعب مدارس تیزهوشان تهران در تمام مقاطع تحصیلی را برای شما گردآوری کرده ایم:

مدارس تیزهوشان پسرانه :

  1. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱ : منطقه ۱۱– خیابان امام خمینی، خیابان شیخ هادی ، کوچه زمانپور ، پلاک ۱۸(متوسطه دوره اول)
  2. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱ : منطقه ۱۱ – خیابان کمالی، خیابان غفاری (متوسطه عمومی)
  3. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۲ : منطقه ۴ – خیابان هنگام، بعد از میدان الغدیر ، خیابان شهید نعمت زاده(متوط دوره اول)
  4. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۲ : منطقه ۱۶– خیابان شوش غربی،ایستگاه قند و شکر،خیابان دشتبان زاده ، خیابان رضایی ، پلاک ۸(متوسطه عمومی)
  5. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۳ : منطقه ۱ – ولنجک ، بلوار دانشجو ، گلستان دوم ، خیابان بوستان سوم، کوچه گلسرخی(متوسط دوره اول)
  6. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۳ : منطقه ۱ – خیاوران، روبروی کلانتری ۱۲۳ نیاوران،خیابان فیضیه(متوسط عمومی)
  7. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۴ : منطقه ۱۴ – انتهای پیروزی ، میدان کلاهدوز ، نبش خیابان معراج(متوسطه دوره اول)
  8. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۴ : منطقه ۲ – اتوبان جلال ال احمد، خیابان آرش مهر (شهر آرا)، جنب فروشگاه فرهنگیان(متوسط عمومی)
  9. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۵ : منطقه ۵ – انتهای ستاری ، شاهین شمالی ، خیابان بهار ، خیابان کوهسار(متوسطه دوره اول)
  10. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۵ : منطقه ۶ – خیابان ایرانشهر جنوبی، بعد از تقاطع سمیه، پلاک ۵۰ (متوسطه عمومی)
  11. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۶ : منطقه ۲ – جلال آل احمد ، شهر آرا ، کوچه سی و دوم (متوسطه دوره اول)
  12. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۷ : منطقه ۱۴ – خیابان دماوند ، چهارراه سبلان ، خیابان اشراقی ، ۸ متری اول(متوسطه دوره اول)
  13. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۷ : منطقه ۱۳ – خیابان دماوند، چهارراه سبلان، خ اشراقی، ۸ متری اول (متوسطه عمومی)
  14. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۸ : منطقه ۹ – خیابان دامپزشکی ، خیابان حیدریان ، جنب باشگاه خورکیان(متوسطه دوره اول)
  15. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۸ : منطقه ۳ – تهران، میرداماد، میدان مادر، خیابان بهروز، خیابان سوم ، پلاک ۴(متوسطه عمومی)
  16. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۹ : منطقه ۱۷ چهارراه یافت اباد، بازار مبل شرقی، جنب کوچه مدرسه(متوسط دوره اول)
  17. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۹ : منطقه ۱۴ — زمزم غربی، تقاطع نبردجنوبی، خیابان شمشاد، جنب فروشگاه شهروند(متوسطه عمومی)
  18. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۰ : منطقه ۴ — پاسداران، انتهای گلستان دهم (متوسطه عمومی)
  19. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۰ : منطقه ۱۳ — خیابان دماوند، ایستگاه سبلان، ۲۷ متری خیابان اشراقی، ۸ متری اول غربی(متوسطه دوره اول)
  20. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۱ : منطقه ۱۷ — میدان بهاران، خیابان شهید عسگری، پلاک ۸ (متوسطه عمومی)
  21. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۱ : منطقه ۱۹ — ع بدل آباد، خیابان مطهری شمالی، روبروی دبیرستان شریعتی (متوسطه دوره اول)


مدارس تیزهوشان دخترانه :

  1. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۱ : منطقه ۶ – انتهای بزرگراه کردستان ، روبروی ساختمان ASP ، کوچه ۶۴ غربی(متوسطه دوره اول)
  2. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۱ : منطقه ۶ – خیابان طالقانی، خیابان شهید سرپرست، پلاک ۵۶(متوسطه عمومی)
  3. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۲ : منطقه ۱ – اقدسیه ، بلوار ارتش ، پشت دانشگاه پیام نور(متوسطه دوره اول)
  4. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۲ : منطقه ۱ – خیابان شریعتی، قیطریه، خیابان موسیوند، کوچه لادن(متوسطه عمومی)
  5. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۳ : منطقه ۱۰ – خیابان هاشمی ، بعد از میدان هاشمی ، نرسیده به جیحون ، کوچه بشری(متوسطه دوره اول)
  6. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۳ : منطقه ۳ – میدان اختیاریه، خیابان اختیاریه شمالی ، کوچه شهید یزدانیان یکم(متوسطه عمومی)
  7. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۴ : منطقه ۱۳ – خیابان تهران نو ، خیابان خاقانی ، خیابان بابا طاهر شرقی ، کوی زینبیه(متوسطه دوره اول)
  8. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۴ : منطقه ۱۳ – فلکه اشتیانی، خیابان باباطاهر، کوی زینبیه (متوسطه عمومی)
  9. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۵ : منطقه ۲ – شهرک غرب ، ایوانک غربی ، فاز ۶ ، گل افشان ۶۱(متوسط دوره اول)
  10. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۵ : منطقه ۱۸ – شهرک ولیعصر، ابتدای خیابان حیدری شمالی، روبروی دادسرا ، جنب اداره برق سینا (متوسطه عمومی)
  11. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۶ : منطقه ۱۸ – میدان معلم ، بلوار مدائن ، خیابان امام زمان(متوسطه دوره اول)
  12. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۶ : منطقه ۶ – خیابان امیر آباد شمالی، کوچه ابطحی، خیابان ۲۱، پلاک ۲۳(متوسطه عمومی)
  13. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۷ : منطقه ۱۲ – خیابان سعدی شمالی ، نرسیده به بیمارستان امیراعلم ، خیابان نادری ، پلاک ۷۱(متوسطه دوره اول)
  14. دبیرستان دخترانه فرزنگان ۷ : منطقه ۲  — میدان صنعت، خیابان دادمان، فاز ۶، خیابان گل افشان(متوسطه عمومی)
  15. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۸ : منطقه ۷ – خیابان شریعتی ، خیابان معلم ، چهارراه مرودشت ، نبش امجدی منش(متوسطه دوره اول)
  16. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۹ : منطقه ۱۹ – خانی آباد نو ، خیابان میثاق جنوبی ، کوچه ۳۴ ، پلاک ۲(متوسطه دوره اول)
  17. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۹ : منطقه ۱۴ — خیابان پیروزی، خیابان دهم فروردین، خیابان شهید شیردم(متوسطه عمومی)

پایه ششم به هفتم :

مدارس تیزهوشان پسرانه :

  1. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱ : منطقه ۱۱– خیابان امام خمینی، خیابان شیخ هادی ، کوچه زمانپور ، پلاک ۱۸
  2. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۲ : منطقه ۴ – خیابان هنگام، بعد از میدان الغدیر ، خیابان شهید نعمت زاده
  3. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۳ : منطقه ۱ – ولنجک ، بلوار دانشجو ، گلستان دوم ، خیابان بوستان سوم، کوچه گلسرخی
  4. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۴ : منطقه ۱۴ – انتهای پیروزی ، میدان کلاهدوز ، نبش خیابان معراج
  5. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۵ : منطقه ۵ – انتهای ستاری ، شاهین شمالی ، خیابان بهار ، خیابان کوهسار
  6. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۶ : منطقه ۲ – جلال آل احمد ، شهر آرا ، کوچه سی و دوم
  7. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۷ : منطقه ۱۴ – خیابان دماوند ، چهارراه سبلان ، خیابان اشراقی ، ۸ متری اول
  8. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۸ : منطقه ۹ – خیابان دامپزشکی ، خیابان حیدریان ، جنب باشگاه خورکیان
  9. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۹ : منطقه ۱۷ چهارراه یافت اباد، بازار مبل شرقی، جنب کوچه مدرسه
  10. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۰ : منطقه ۱۳ — خیابان دماوند، ایستگاه سبلان، ۲۷ متری خیابان اشراقی، ۸ متری اول غربی
  11. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۱ : منطقه ۱۹ — ع بدل آباد، خیابان مطهری شمالی، روبروی دبیرستان شریعتی

مدارس تیزهوشان دخترانه:

  1. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۱ : منطقه ۶ – انتهای بزرگراه کردستان ، روبروی ساختمان ASP ، کوچه ۶۴ غربی
  2. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۲ : منطقه ۱ – اقدسیه ، بلوار ارتش ، پشت دانشگاه پیام نور
  3. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۳ : منطقه ۱۰ – خیابان هاشمی ، بعد از میدان هاشمی ، نرسیده به جیحون ، کوچه بشری
  4. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۴ : منطقه ۱۳ – خیابان تهران نو ، خیابان خاقانی ، خیابان بابا طاهر شرقی ، کوی زینبیه
  5. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۵ : منطقه ۲ – شهرک غرب ، ایوانک غربی ، فاز ۶ ، گل افشان ۶۱
  6. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۶ : منطقه ۱۸ – میدان معلم ، بلوار مدائن ، خیابان امام زمان
  7. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۷ : منطقه ۱۲ – خیابان سعدی شمالی ، نرسیده به بیمارستان امیراعلم ، خیابان نادری ، پلاک ۷۱
  8. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۸ : منطقه ۷ – خیابان شریعتی ، خیابان معلم ، چهارراه مرودشت ، نبش امجدی منش
  9. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۹ : منطقه ۱۹ – خانی آباد نو ، خیابان میثاق جنوبی ، کوچه ۳۴ ، پلاک ۲

پایه نهم به دهم :

مدارس تیزهوشان پسرانه :

  1. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱ : منطقه ۱۱ – خیابان کمالی، خیابان غفاری
  2. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۲ : منطقه ۱۶– خیابان شوش غربی،ایستگاه قند و شکر،خیابان دشتبان زاده ، خیابان رضایی ، پلاک ۸
  3. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۳ : منطقه ۱ – خیاوران، روبروی کلانتری ۱۲۳ نیاوران،خیابان فیضیه
  4. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۴ : منطقه ۲ – اتوبان جلال ال احمد، خیابان آرش مهر (شهر آرا)، جنب فروشگاه فرهنگیان
  5. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۵ : منطقه ۶ – خیابان ایرانشهر جنوبی، بعد از تقاطع سمیه، پلاک ۵۰
  6. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۷ : منطقه ۱۳ – خیابان دماوند، چهارراه سبلان، خ اشراقی، ۸ متری اول
  7. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۸ : منطقه ۳ – تهران، میرداماد، میدان مادر، خیابان بهروز، خیابان سوم ، پلاک ۴
  8. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۹ : منطقه ۱۴ — زمزم غربی، تقاطع نبردجنوبی، خیابان شمشاد، جنب فروشگاه شهروند
  9. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۰ : منطقه ۴ — پاسداران، انتهای گلستان دهم
  10. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۱ : منطقه ۱۷ — میدان بهاران، خیابان شهید عسگری، پلاک ۸
  11. دبیرستان پسرانه علامه حلی ۱۱ : منطقه ۱۹ — ع بدل آباد، خیابان مطهری شمالی، روبروی دبیرستان شریعتی

مدارس تیزهوشان دخترانه :

  1. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۱ : منطقه ۶ – خیابان طالقانی، خیابان شهید سرپرست، پلاک ۵۶
  2. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۲ : منطقه ۱ – خیابان شریعتی، قیطریه، خیابان موسیوند، کوچه لادن
  3. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۳ : منطقه ۳ – میدان اختیاریه، خیابان اختیاریه شمالی ، کوچه شهید یزدانیان یکم
  4. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۴ : منطقه ۱۳ – فلکه اشتیانی، خیابان باباطاهر، کوی زینبیه
  5. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۵ : منطقه ۱۸ – شهرک ولیعصر، ابتدای خیابان حیدری شمالی، روبروی دادسرا ، جنب اداره برق سینا
  6. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۶ : منطقه ۶ – خیابان امیر آباد شمالی، کوچه ابطحی، خیابان ۲۱، پلاک ۲۳
  7. دبیرستان دخترانه فرزنگان ۷ : منطقه ۲  — میدان صنعت، خیابان دادمان، فاز ۶، خیابان گل افشان
  8. دبیرستان دخترانه فرزانگان ۹ : منطقه ۱۴ — خیابان پیروزی، خیابان دهم فروردین، خیابان شهید شیردم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 9 =

>

مبین آریانی

  • 0 ثانیه
  • 0 دقیقه